Reiniging verdampers en condensors

Verdampers en condensors in de koeltechniek hebben heel wat te verduren. Er kan zich bijvoorbeeld na verloop van tijd vuil, vet, stof en schimmels in ophopen. Het is heel belangrijk om dat regelmatig te laten reinigen, want vuil kan de werking van de verdamper of condensor behoorlijk aantasten. En dat heeft veel gevolgen. Gelukkig kunt u vertrouwen op de professionele experts van Basiq Cleaning. Wij hebben de kennis, kunde én materialen in huis om uw condensors en verdampers zodanig te reinigen dat de werking gegarandeerd blijft. 

Waarom is het reinigen van verdampers en condensors van belang? 

Het regelmatig reinigen van condensors en verdampers zorgt ervoor dat de koelapparatuur goed onderhouden blijft en verlengt de levensduur. Maar dat is niet de enige reden om uw verdampers en condensors regelmatig te reinigen: 

  • Vervuilde verdampers en condensors laten de condensatietemperatuur stijgen, soms met wel 50 graden Celsius. Dat zorgt voor een hoger energieverbruik tot wel 10% - en dus voor hogere kosten. 
  • Een schone, goed werkende verdamper of condensator stoor minder CO2 uit en is dus beter voor het milieu.
  • Vervuilde verdampers en condensors verspreiden stof en schimmels, wat uiteraard slecht is voor de gezondheid van wie dit binnen krijgt.
  • Met een schone verdamper of condensator garandeert u de temperatuur en voldoet u dus aan de voedselveiligheidseisen

Verdampers en condensors reinigen conform HACCP

De professionele schoonmakers van Basiq Cleaning hebben de kennis, ervaring én materialen om uw verdampers en condensors op de juiste wijze te reinigen. We weten hoe belangrijk het is om te voldoen aan de voedselveiligheidswetgeving en daarom werken wij volgens de HACCP-richtlijnen. Om dit te kunnen doen, zijn onze medewerkers speciaal getraind en gecertificeerd. U kunt er dus zeker van zijn dat we de reiniging conform de regels uitvoeren en daarbij alleen schoonmaakmiddelen gebruiken die zijn goedgekeurd voor gebruik in de voedselverwerkende branche. 

Andere verdamper en condensor diensten

Naast het reinigen van verdampers en condensors is Basiq Cleaning in meer aanvullende diensten gespecialiseerd. Zo kunnen wij ook de volgende diensten voor u uitvoeren:

Meer weten?

Door uw verdampers en condensors regelmatig professioneel te laten reinigen door Basiq Cleaning, verlengt u de levensduur ervan én weet u zeker dat u blijft voldoen aan de hoogste voedselveiligheidseisen volgens de HACCP-normen. De installatie wordt na behandeling voorzien van een sticker met de behandeldatum en het eerstvolgende controlemoment. Wilt u weten wat Basiq Cleaning voor u kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze schoonmakers zijn flexibel inzetbaar en we leveren maatwerk bij de reiniging. 

Reiniging verdampers en condensors

Check onze
skills en laat
u overtuigen

Bekijk onze projecten en laat u overtuigen.

WE’VE GOT THE SKILLS

Wij kunnen
alles voor u
schoonmaken